Blog

Ga er maar aan staan…

Er lopen tal van mensen rond in ons land en ver daarbuiten die dromen van iets anders. Een andere partner, een andere baan of misschien zelfs wel iets voor jezelf beginnen. Dezelfde mensen vinden altijd wel een excuus om het niet te doen. Ze nemen genoegen met het leven zoals het is en halen er niet het maximale uit.

Ze durven niet de eerste stap te zetten en het zetten van die eerste stap, daar gaat het juist om. Te vaak blijven we hangen in ons oude, vertrouwde leventje. Een leven waarin we soms allesbehalve gelukkig zijn, maar de angst voor het onbekende weerhoudt ons van het najagen van onze dromen.

Meer stabiliteit met een polsbrace

Niet Brian van der Leest. Hij is 23 wanneer hij zijn eigen sportschool opent. Dit terwijl de concurrentie moordend is. Het zal velen weerhouden van het najagen van hun droom, maar met zijn vechtershart gooit Brian zichzelf voor de leeuwen en gaat ervoor.

Hij vindt dat sport – en de sportschool – voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht de leeftijd of hoe fit je bent. Binnen zijn sportschool, B-Active, is er geen ruimte voor strijd of haantjesgedrag. Iedereen steunt en motiveert elkaar om het beste uit zichzelf te halen. Het is deze saamhorigheid waarmee Brian zich onderscheidt. We zijn nu bijna een jaar verder en Brian houdt zich nog steeds staande tussen de ‘grote’ jongens.

Ik neem mijn petje af en maak een diepe buiging voor jongens (en meiden) zoals Brian. Hij blijft niet hangen in de comfortzone, maar stapt eruit en gaat de uitdaging aan. Je kunt beter spijt krijgen van iets dat je gedaan hebt, dan van iets dat je niet gedaan hebt. Dat is mijn motto en ik denk dat Brian zich hier wel in kan vinden.

Jan Koning, freelance journalist en auteur Zijwind.

 

Podobrace Grote Clubactie

Deze blog wordt aangeboden door Podobrace. Wanneer je via de links in deze blog je polsbracekniebracesteunkousen óf producten voor hielspoor of hallux valgus bestelt, steun je direct B-Active. Over saamhorigheid gesproken!