Trots!

Een berichtje van twee topvrouwen, waar wij ongelooflijk trots op zijn! 💪Met ons Frisse Start programma weer in aantocht vroegen wij lieve Tamara en José hun ervaring met jullie te delen.

‘Toen in december 2017 de foto’s van het topsportgala op Facebook kwamen, werden mijn ogen geopend.

Op nieuwjaarsdag zitten we traditiegetrouw met familie aan een tafel vol lekkers. Ook onze goede voornemens komen weer ter sprake. Mijn zus José en ik zijn dit jaar zeer standvastig dat er dit jaar echt wat moet gebeuren. We moeten wat doen aan ons steeds hoger wordende gewicht. Samen besluiten we dat ons goede voornemen is dat we volgend jaar niet meer met dit voornemen aan deze tafel zullen zitten – omdat het dan gelukt is. We besluiten ons op te geven voor de Frisse Start cursus bij B-Active. Ook is daar Nancy, een super lieve oppas voor José haar jongste dochter Jackie. Oppas is dus ook geen excuus meer. We gaan ervoor!

Op 21 januari hebben we de 1e les van het Frisse Start-programma. Brian en Arjan zaten al klaar om ons te ontvangen en ons op ons gemak te stellen. Dat is iets wat Arjan en Brian heel goed kunnen. Na het intakegesprek moest het er toch van komen. Bewegen… sporten… Een workout van 10 minuten. We begonnen rustig aan. Het was zwaar. Oh, wat kwamen we onszelf tegen, en dat zou niet de laatste keer zijn. Van Brian kregen we een trainingsschema: krachttraining afgewisseld met cardio. En op zondagmorgen was onze gezamenlijke les, dan kregen we tips en deelden we onze ervaringen.

Zo kwam het dat we 5 keer per week bij B-active te vinden waren. Met het voedingsschema dat we ook hadden gekregen van Brian, vlogen de kilo’s eraf. En we voelden ons elke week sterker worden. Als we een keer een dipje hadden kregen we begrip van Brian en Arjan. Dan vertelden ze dat we alle tijd hadden om de kilo’s kwijt te raken. Er was geen druk, dat was heerlijk!
De maanden daarna ging het sporten super goed. We bleven ons goed aan de schema’s houden, we motiveerden elkaar en we voelden ons al beter. Het cijfer op de weegschaal ging lekker naar beneden. Ook onze vocabulaire is flink uitgebreid: burpees, boxjumps, hangpowerclean, deadlift, doubleunders. De sfeer in de sportschool is altijd heel goed en vooral relaxed. Het is niet te groot en iedereen kent elkaar.

Zoals beloofd hier ons verhaal met de voor en na foto’s. Als ik naar deze foto’s kijk vind ik dat we trots op onszelf mogen zijn. José is 22 kilo afgevallen en Tamara 15 kilo. We voelen ons super goed, we hebben het maar mooi geflikt.

En ons goede voornemen voor 2019 is nu: zo blijven! Bedankt B-active!’